Posted by mendizale
IGANDEA 2025/02/02
ORDIZIA-ALTZAGA-ITSASONDO-URKIA-ORDIZIA
TORREAN. GOIZEKO 08:00h  
AURREIKUSITAKO IBILBIDEA
WIKILOC:
LUZERA: 15,59 Km.    ALTUERA:619  m    TRACK ZK.:158955572
MENLEKU
 
Otsailak 2, igandea, mendi irteera: Ordizia – Altzaga – Itsasondo – Urkia – Ordizia. Gutxi gorabeherako distantzia: 16 kilometro. Desnibela, gutxi gorabehera: 620 metro.
Irteera ordutegia: goizeko 8etan, Torreatik.
Txindoki tabernak prestatutako hamaiketakoa egingo dugu Urkian. Aurtengo sagardoa dastatzeko aukera izango dugu. Kostua pertsonako: 10 euro.
Izena eman behar da.
 
Salida montañera para el domingo 2 de febrero: Ordizia – Altzaga – Itsasondo – Urkia – Ordizia. Distancia aproximada: 16 kilómetros. Desnivel aproximado: 620 metros.
Horario de salida: 8 de la mañana, desde Torrea.
Haremos el recorrido habitual, con hamaiketako en Urkia, preparado por el bar Txindoki. Tendremos oportunidad de probar la sidra de este año. Coste por persona: 10 euros.
Es necesario apuntarse.
EGINDAKO IBILBIDEA
GIPU.ORDIZIA-ALTZAGA-ITSASONDO-URKIA-ORDIZIA
LUZERA:16,53 km     ALTUERA: 656 m    TRACK ZK.:200228856
ORDIZIAKO MENDIZALEAK
Otsailaren 2ko mendi irteeraren kronika. Ordizia - Altzaga - Itsasondo - Urkia - Ordizia.
43 mendizale hasi gara ibiltzen, goizeko 8etan, Torrean. Gaur ere aurpegi berriak daude. Eguraldi hotza, baina euririk ez.
Aramako bide zaharretik abiatu gara Etxeberri eta Arsuaga baserrietara.
Hortik, ohiko bidetik, Erzille baserriraino. Lokatz pixka bat zegoen, baina ez gehiegi.
Altzagara jaitsi gara Sarasola baserrietara joateko. Inguru honetan, eguzkia ikusten hasi gara.
Sarasola baserritik Itsasondorako jaitsiera izan da goiz osoan lokatzik gehien izan duen zatia. Otsaila hasieran normala da.
Goizeko 10etan iritsi gara Itsasondora, hamaiketakorako aurreikusitako ordua Urkiara goizeko 11etarako iritsiko ote garen zalantzaz. Itsasondon, Urkiara aurreikusitako bidetik igo beharrean, zementuzko pistatik igotzea erabaki dugu.
10:58an iritsi gara Urkiara. Dena prest zegoen hamaiketakorako, Txindoki tabernak prestatua. Ander sagardogile maisua izan da. Dena oso ona zegoen. Javik, gure sukaldariak, pastak prestatu ditu San Blas ospatzeko. Artista bat da.
Hamaiketakoaren eta argazkien ondoren, Ordiziara jaitsi gara Sarobe, Arantzegi eta Potxotik pasatuz. 
Crónica de la salida montañera del domingo 2 de febrero. Ordizia - Altzaga - Itsasondo - Urkia - Ordizia.
43 montañeros hemos empezado a andar, a las 8 de la mañana, en Torrea. Hoy también hay caras nuevas. Tiempo frío, pero sin lluvia.
Nos hemos dirigido, por el camino viejo de Arama, hasta los caseríos Etxeberri y Arsuaga.
Desde aquí, por el camino habitual, hasta el caserío Erzille. Había algo de barro, pero no demasiado.
Hemos bajado a Altzaga para ir a los caseríos Sarasola. En esta zona, ya hemos empezado a ver el sol.
La bajada de los caseríos Sarasola a Itsasondo, ha sido la parte con más barro de toda la mañana. Bueno, a principios de febrero, es normal.
Hemos llegado a Itsasondo a las 10 de la mañana, con dudas de si llegaríamos a Urkia para las 11 de la mañana, la hora prevista para el hamaiketako.
En Itsasondo, en vez de subir a Urkia por el camino previsto, hemos decidido subir por la pista cementada. Hemos llegado a Urkia a las 10:58.
Ya estaba todo listo para el hamaiketako, preparado por el bar Txindoki. Ander ha ejercido de maestro sidrero. Todo estaba buenísimo. Javi, nuestro chef, ha preparado pastas para celebrar San Blas. Es un artista.
Después del hamaiketako y de las fotos, hemos bajado a Ordizia pasando por Sarobe, Arantzegi y Potxo.
 
 WIKILOC:Ordiziako Mendizaleak 03/02/2025